söndag 14 februari 2016

Trädgårdshjärtan



Hjärtligt inlägg

Måste ju passa på och göra ett hjärtligt inlägg idag på Alla Hjärtans Dag. Ett inlägg med bara trädgårdshjärtan tillägnat alla er härliga trädgårdsmänniskor där ute som förgyller min dag här på bloggen med värmande respons, peppande kommentarer och rara bemötande.




Dessa trädgårdshjärtan pryder min trädgård lite överallt och kommer från Trådspira. Ett hjärta omsluter ett annat hjärta - vilket känns som en vacker tanke. En bröllopspresent från en kär vän när vi gifte oss i trädgården. Alla mina hjärtan står ute året runt - år efter år och pryder trädgården.





Samma hjärta tidigare på säsongen med en helt annan bakgrund. Det är dom här riddarsporrarna som lever lite farligt till våren. Prismorna i hjärtat lyser så vackert när solens strålar träffar rätt.




Hjärtat finns i en rostig variant också. Just det här brukar husera i en zinkhink i köksträdgården.





Det här hjärtat är det översta i en serie på tre som döljer sig nere i rosenbusken. Står för tro, hopp och kärlek. Det står vid ruinen sedan vårt bröllop 2010.




Här har ulleternellen brett ut sig och hjärtat håller sin plats i rabatten. Samma hjärta som på första bilden med löjtnantshjärtat.




Här anas hopp under tro medan kärleken döljer sig bland kransveronican och humlorna har gått in i sensommardvala.




Även små hjärtan  pryder sin plats som här i en zinkbalja med småblommig australisk viol.




Blommande stol

Det lilla hjärtat passar även utmärkt i en blommande vårstol bland aklejor, mossa och njurvinda. Allt är nyplanterat och om några månader är vi där igen. Får nog skaffa en ny stol till våren för den här rasade ihop efter några arbetsamma år ute i ur och skur.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och tack för att just du har hittat hit !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Så utrolig vakre hjerter du pryder hagen din med! Ønsker deg en fin ny uke! Klem fra Anne-Kristin

    SvaraRadera
  2. Så många fina hjärtan med symbolik du har. Härligt att de kan stå ute året om måste vara fint även mot vita snön. Hihi min stol brakade också ihop.
    Ha en fin alla hjärtans kväll
    Kram Meta

    SvaraRadera
  3. Så fina hjärtan! Och de tycks passa in i alla miljöer du gett dem!
    Härligt!

    SvaraRadera
  4. Som vanligt Isa är dina bilder och arrangemang underbara ! Vilka fina hjärtan...:) Jag har ju pippi på hjärtan inomhus så de kanske sprider sig nu...utåt ;)

    Härligt med en blommande stol ! Jag har sett några varianter även med sedum...kanske något så småningom för min trollstig ? :)

    Hoppas du hade en trevlig allahjärtansdag !

    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  5. Fint hjärta från Trådspira, de har många fina saker. Men man skulle varit lite händig med armerningsjärn kunde man göra själv. En stol för plantering har jag färdig med nät i botten, men så har den stått i två somrar. Får se om jag hinner med plnatering också till sommaren.../Ha det så bra/Monica

    SvaraRadera
  6. Bello Blog....Felicitaciones!!!!
    podra enviarme boletines???
    Muchas gracias
    loredana2607@gmail.com

    SvaraRadera
  7. Vackra hjärtan i en underbart vacker trädgård :) Inspirerande!! Kram Victoria

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa